În momentul amenajării camerei bebelușului, părinții sunt preocupați de alegerea mobilierului: pătuțul, comoda, dulăpiorul, eventual o etajeră, o măsuță, câteva stickere decorative pentru pereți, totul în scopul de a crea o atmosferă cât mai plăcută și mai intimă în care bebelușul să se simtă bine și să doarmă liniștit. Dar, adesea uităm partea principală: salteaua. Nu este suficient să dotăm camera cu un pătuț, ci trebuie să ne gândim și la o saltea bună, în special pentru un bebeluș care, cel puțin în primele luni ale vieții sale, va petrece între 15 – 20 de ore pe zi întins pe spate!

 

Alegerea saltelei pentru pătuțul bebelușului 

Este important să vă faceți timp să alegeți bine salteaua pentru copilul vostru. Dacă veți consulta ofertele existente pe site-ul nostru veți vedea că există o mulțime de tipuri de saltele. Cum să alegeți însă cea mai bună saltea pentru copilul vostru? Alegerea este complexă, pentru că toți vrem ce este mai bun pentru copilul nostru, pentru că trebuie să îmbinăm confortul cu siguranța și cu igiena, toate acestea fără să facem o gaură prea mare în bugetul familiei.

 

O saltea nouă pentru bebe

Înainte de orice, este esențial să cumpărați o saltea nouă pentru copilul vostru, pentru a-i oferi un loc curat și nou-nouț. Așadar, ar fi indicat să uitați salteaua pe care v-o oferă un prieten sau cea pe care au utilizat-o verișorii care acum au crescut. Între transpirație și inevitabilele incidente urinare, vă lăsăm pe voi să vă imaginați starea în care se află o saltea după câțiva ani de utilizare intensivă…

 

Mărimea saltelei

Un alt criteriu important în alegerea saltelei este siguranța bebelușului, și aceasta se referă în primul rând la faptul că salteaua trebuie să fie exact pe măsura pătuțului și că nu rămâne spațiu între saltea și pat. Există saltele de 60 x 120 cm pentru pătuțurile de bebe clasice și saltele de 70 x 140 cm pentru cele evolutive. Cât despre densitatea saltelei, aceasta trebuie să fie de 11 la 14 cm. Atenție, nu este indicat să optați pentru o saltea prea densă, pentru că aceasta nu îi va aduce bebelușului un plus de confort!

 

Densitatea saltelei

Sigur, densitatea saltelei este extrem de importantă, dar este dificil să te descurci în jungla ofertelor, fiind indicată în kg/m3 și poate diferi în funcție de material. Ca să simplificați lucrurile, cel mai bine este să alegeți o densitate semi-tare sau tare: acestea sunt cele recomandate de medicii pediatri, pentru că garantează cel mai bun suport pentru cei mici. O saltea prea tare ar fi total lipsită de confort, în timp ce o saltea prea moale ar putea fi chiar periculoasă.

 

Avantajele saltelelor bio sau naturale

Pentru a alege tot ce este mai bun pentru copilul vostru, este important să alegeți salteaua dintr-o gamă de saltele destinate special bebelușilor, confecționate din materiale naturale sau bio. Saltelele care au partea mediană confecționată din din spuma poliuretanica (burete) sunt foarte confortabile și vă oferă un raport foarte bune preț/calitate. Dacă optați pentru o saltea din spumă, aveți grijă ca husa detașabilă să fie confecționată din fibre naturale.

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns