Cresterea si dezvoltarea copilului

Leagăn sau pătuț?

 

Bebelașul sosește în scurt timp și trebuie să-i pregătiți camera. Este un moment unic, căci ce poate fi mai plăcut decât pregătirea și decorarea camerei noului-născut? Vă puteți da frâu liber imaginației și puteți alege stilul vostru preferat, dar, în scurt timp încep să apară întrebările legate de mobilier. Una dintre acestea se referă la confortul bebelașului în primele sale zile și nopți: ce să alegeți? Un leagăn sau un pătuț?

 

Leagănul este ideal pentru primele luni de viață. Imediat după naștere, bebelașul trebuie să fie protejat și ținut într-un loc sigur. El tocmai a petrecut nouă luni în burtica mămicii lui, adică într-un spațiu mai strâmt, dar sigur. Dintr-o dată, iese la lumină, într-un spațiu larg. Ne putem imagina că atunci când se regăsește culcat într-un pătuț, se simte puțintel pierdut. Leagănul este un pătuț de mărimi mai mici, așadar este indicat pentru primele luni de viață. Acest pătuț este adaptat perfect mărimii noului-născut și formează un fel de cocon protector în care îngerașul vostru se va simți în deplină siguranță. Leagănul este indicat și în cazul în care nu dispuneți de prea mult spațiu, pentru că își poate găsi locul în camera părinților, dacă doriți ca bebelașul că stea cu voi în primele sale nopți.

 

Puteți opta pentru un leagăn fix sau pentru unul mobil. Există diferite tipuri de leagăne fixe și mobile. Leagănele prevăzute cu rotițe pot fi ușor deplasate dintr-o cameră în alta, sau în camera părinților, pentru evitarea unui du-te-vino în timpul nopții, mai ales dacă alăptați. Aceste leagăne mobile sunt foarte practice pentru a supraveghea bebelașul în primele sale luni de viață. Chiar dacă nu sunteți o mamă stresată, trebuie să recunoașteți că simțiți nevoia să vă supravegheați îngerașul și, în plus, ce poate fi mai plăcut decât să-ți privești comoara cum doarme?

 

O altă caracteristică a leagănului este că poate fi prevăzut cu un balansoar în loc de picioare, fapt ce-i va oferi bebelașului o senzație plăcută de legănare, care-i va aduce aminte de momentele petrecute în burtica mamei atunci când ea se mișca. Pentru bebelașii care adoră să se legene, avem în magazinul nostru leagănul Moni Bassinet Na Pink, care se poate balansa în așa fel încât să-i amintească noului-născut senzațiile din burtica mămicii lui.

Patut Copii Lemn Sertar Serena cu leganare

Patul bebelașului rămâne piesa de mobilier indispensabilă din camera bebelașului. În momentul când bebelașul crește și când leagănul devine prea mic, puteți opta pentru un pătuț în toată regula. Există o gamă variată de modele, din lemn, evolutive, etc. Pătuțul noului-născut va fi suportul acestuia până ce va împlini vârsta de trei ani și chiar mai târziu, în cazul în care optați pentru un pat evolutiv.

 

Pătuțul cu bare, ale cărui dimensiuni sunt în general 120 x 60 cm sau 140 x 70 cm, este piesa centrală de mobilier din camera copilului. Odată ce acesta a trecut de vârsta de trei ani, puteți opta pentru un pat fără bare. De asemenea, acesta va fi momentul în care părinții își vor da seama că îngerașul lor nu mai este un bebelaș… Pătuțul îi oferă bebelașului posibilitatea să descopere universul din jurul lui, iar părinții pot să-l vadă foarte bine printre bare. Dispunem de o gamă foarte variată de pătuțuri, de la cele cu sertar la cele fără sertar sau ecologice, în lemn masiv și cu finisare naturală.

 

Cât despre pătuțul evolutiv, acesta este o soluție pe termen lung. Sigur, este vorba despre o invetiție serioasă, dar pe care nu o veți regreta. Paturile evolutive se transformă din pătuțuri cu bare pentru bebeluș în paturi junior: este o modalitate excelentă de a trece într-un pat mare fără să se simtă pierdut. În plus, acest tip de pat este și o soluție excelentă în privința autonomiei îngerașului, căci îl deprinde să se culce singur.

Lasă un răspuns