Vine bebe? Atunci gândiți-vă să vă faceți bagajul de maternitate în care să includeți întregul trusou al bebelașului, pentru că minunea voastră ar putea sosi mai repede decât ați prevăzut!

Credeți-mă, simpla idee de a vă face bagajul de maternitate în grabă, în momentele când începe travaliul, nu e deloc o plăcere…

 

Bagajul de maternitate este compus din două feluri de lucruri: cele pentru mămică și cele pentru bebelaș. Vă recomandăm să le separați clar în bagaj, pentru că veți aprecia un pic de organizare în marele moment al apariției minunii voastre. Dar, ce anume să punem în bagajul de maternitate? În primele trei luni, trusa bebelașului conține următoarele:

  • Body-uri, indispensabile pentru a-i ține de cald și practice pentru schimbarea scutecelor;
  • Pijamale sau combinezoane;
  • O bonețică și ciorăpei;
  • Bavețici, de preferință din bumbac;
  • Muuulte scutece…

 

Așadar, gândiți-vă să puneți în bagaj toate aceste obiecte în cât mai multe exemplare, veți vedea că bebelașul le murdărește pe toate cu viteza fulgerului, încă din primele zile, pentru că mănâncă, digeră și umple rapid scutecele.

 

Pentru primele zile de maternitate nu este nevoie de alte hăinuțe pentru bebe. Ținutele complete, pantalonașii, tricourile sunt de păstrat pentru mai târziu. Pentru moment, bebelașul are nevoie de o ținută ultra-confortabilă și ușor de schimbat. În afara hăinuțelor, va trebui să vă gândiți la bavețici, sticluțe, perniță, păturică și suzetă. Gândiți-vă și la obiectul cu care îl veți scoate din maternitate, de exemplu, un coșuleț.

 

Cum alegeți hăinuțele noului-născut? Este o adevărată plăcere să pregătești lucrurile pe care bebelașul vostru le va purta în primele zile de viață. Iată câteva sfaturi pentru a alege bine aceste hăinuțe, fără să vă explodeze bugetul.

  1. Alegeți cele mai bune materiale. Nimic nu este mai bun decât un material de calitate, care intră în contact cu pielea fină și fragilă a noului-născut. De preferat este bumbacul, un material ușor și rezistent, foarte fin, ce nu conține substanțe chimice nocive sau alergice pentru bebelaș. Cât despre latura costurilor, acesta nu este neapărat scump. Pentru body și ciorăpei, dacă este iarnă, puteți opta pentru lână sau cașmir, cu condiția ca acestea să fie recoltate și tricotate în condiții optime.
  2. Alegeți haine practice. Este extrem de important ca hăinuțele noului-născut să fie ușor de îmbrăcat și de dezbrăcat, pentru că va fi nevoie să-l schimbați foarte des, atât ziua cât și noaptea. Așadar, trebuie să puteți face aceasta rapid și ușor, fără să chinuiți mica voastră minune, care nu o să vă ajute prea mult. Pentru body-uri, cele mai indicate sunt cele cu capse, în formă de kimono, pentru că se deschid integral în față și între picioare.
  3. Mărimea la naștere. În majoritatea cazurilor, bebelașul vostru nu va purta mărimea de la naștere decât preț de câteva zile. Aceasta depinde și de termenul de naștere, de greutate, dar statisticile arată că nou-născuții cântăresc în medie 3,5 kg și măsoară, în medie, 50 cm. Trebuie să vă asigurați cu câteva pijamale de această mărime, așa că e bine să alegeți mărimile de la 1 la 3 luni, pe care comoara voastră le va putea purta ceva mai mult timp, chiar dacă înoată în ele la început. În schimb, pentru body-uri, luați mărimea exactă, căci acestea sunt cele mai des folosite și mânuite.

 

Pe site-ul nostru v-am pregătit o ofertă diversă și bogată cu toate lucrușoarele de care aveți nevoie pentru bagajul de maternitate și nu numai. Consultați-o și vedeți ce vi se potrivește și ce vă place!

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns