Cresterea si dezvoltarea copilului

Ce biberon să alegem pentru bebe?

 

Minunea voastră va apărea în curând și voi ați ales deja toate obiectele necesare pentru a-l întâmpina în cele mai bune condiții: de la mobilierul practic la lenjeria de pat, de la jucării la scutece… Dar ce ați ales pentru hrănirea lui? Biberoane din sticlă sau din plastic? Tetine din cauciuc sau din silicon?

 

Biberonul este unul dintre elementele esențiale ale trusoului bebelașului. Toți nou-născuții, inclusiv cei care se hrănesc de la sânul mamei, vor utiliza unul sau mai multe biberoane în primii lor ani de viață, fie pentru a bea apă ori laptele mamei. Cum oferta este foarte variată și bogată, la fel ca la toate produsele destinate celor nou-născuți, vă oferim câteva recomandări pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere.

 

Biberoanele din plastic sunt mai ușoare și mai rezistente, chiar în cazul căderilor pe gresie sau parchet. Peste câteva luni, bebelașul își va ține singur biberonul. Desigur, ca toți cei mici, va fi mai neîndemânatic, așa că un biberon solid poate fi un atu important. Biberoanele din plastic sunt ușoare și simplu de manevrat. Sunt foarte confortabile pentru părinți, care le manevrează de câteva ori pe zi. Dacă alegerea voastră se îndreaptă spre cele din plastic, este esențial să alegeți un biberon garantat fără bisfenol A (BPA).

 

Dar ce este BPA? Este ingredientul de bază pe care îl conțin multe mase plastice. Acest ingredient a ridicat o mulțime de semne de întrebare referitor la efectele sale asupra sănătății, căci face parte din familia perturbatoarelor funcțiilor endocrine. Trebuie așadar eliminat total din conținuturile alimentare, în special cele utilizate pentru hrănirea bebelașilor și a femeilor însărcinate. Azi, îl găsim rareori în biberoane, dar trebuie să ne asigurăm prin alegerea de biberoane garantate fără bisfenol A.

 

Biberoanele din sticlă sunt prin definiție fără BPA, căci această substanță nu se regăsește decât în masele plastice. Sticla este un material sănătos și perfect adaptat pentru contactul alimentar. Un alt atu al sticlei: este un material ecologic, ușor de reciclat. Există chiar mărci de biberoane confecționate din sticlă recilată, cum este marca spaniolă IcoBaby, care nu utilizează decât materiale naturale: ambalaje din carton reciclat sau lemn, tetine din cauciuc și biberoane din sticlă reciclată.

 

Cât despre durata de viață a acestor materiale (cu excepția căderilor pe jos), sticla „îmbătrânește” mai greu decât plasticul și rezistă mai bine la spălări. Plasticul are tendința să se deformeze sau să se opacizeze după câțiva ani de utilizare. Ca design, atât sticla cât și plasticul pot să fie frumos colorate și rezistente. Pe Cubebe, am optat pentru biberoanele BabyOno, ale căror culori și material ne plac foarte mult și pe care vi le recomandăm.

 

Lasă un răspuns