Camera Copilului

Câteva motive pentru a alege bumbacul bio

 

La Cubebe, suntem niște adepți fervenți ai bumbacului bio încă de la lansarea site-ului, ce a avut loc în vara anului trecut. Vă explicăm de ce: la începutul anilor 90, când și-a făcut apariția bumbacul bio, mulți erau sceptici cu privire la eficiența acestuia. Cele câteva produse existente pe piață erau greu de găsit, la prețuri astronomice și designul nu era dintre cele mai plăcute ochiului. Azi, hainele confecționate 100% din bumbac bio sunt foarte prezente, chiar dacă marile magazine rămân încă rezervate cu privire la acest material. Aceste haine sunt și tot mai adaptate la tendințele modei, ceea ce, pentru unii, este un criteriu indiscutabil de algere. Dar oare care sunt avantajele bumbacului rezultat din agricutura biologică?

 

Iată, mai jos, câteva motive ce fac din bumbacul bio o materie importantă:

  • Este sănătos pentru piele: bumbacul bio este o materie cultivată și transformată în mod natural, fără utilizarea de îngrășăminte chimice, pesticide, insecticide sau metale grele pentru vopseli. Nu conține nicio substanță nocivă ce rămâne în fibre și are un contact plăcut cu pielea.
  • Este fin și hipoalergenic: materia obținută este foarte delicată. Este mai deasă și mai rezistentă decât majoritatea țesăturilor din bumbac convențional, adică non-bio. Ce poate fi mai bun pentru pielea bebelașului și ce poate rezista oare la mai multe spălări?
  • Este bun pentru mediul înconjurător: știați că bumbacul este una dintre culturile cele mai poluante din lume? Cultura bumbacului convețional concentrează în ea înspși cca. 20% din pesticidele utilizate pe planetă pe mai puțin de 5% din suprafețele cultivate! În plus, este o cultură foarte avidă de apă. Consecința? Lacuri naturale secate, apă poluată cu produse chimice, fauna și floara extrem de afectate… Întregul eco-sistem este pus în pericol de această cultură intensivă. Datorită culturii bio, îngrășămintele utilizate sunt naturale, solul este repausat atunci când este necesar și totul se face în ritmul naturii.
  • Bumbacul bio este cultivat în condiții bune de lucrători: Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că culturile de bumbac tradițional cauzează moartea a cca 20.000 de oameni pe an. Cauza este practicarea împrăștierii de substanțe toxice (îngrășăminte, pesticide), ce intră în contact cu muncitorii.

Numeroși creatori s-au lansat în aventura bumbacului bio, pe care îl utilizează în parte sau în majoritatea colecțiilor lor. Hainele din bumbac bio nu mai sunt, așadar, niște accesorii demodate, rezervate stilului hippie. Există azi numeroase mărci pentru copii care sunt la vârf în ceea ce privește tendințele modei, între care am putea aminti Mini Rodini, C&A, M&S, Bhumi, Redox, Otto, Dunque, Pratibha sau Rawganic.

 

Ce părere aveți? V-ați dori pe Cubebe produse confecționate din bumbac bio? Așteptăm cu interes opiniile dumneavoastră!

 

Lasă un răspuns